KUUSEVÕRSESIIRUP


Olin seda retsepti eilseni oma köögiseinal juba kuu aega hoidnud tegemist ootavat asjade reas kui tundsin, et nüüd on kuusevõrsesiirupi jaoks õige aeg :). Järelikult pidi kuusk ka jaanipäeva endasse koguma.Tegelikult saab seda siirupit valmistada ju aastaringselt, sest kuusk on väekas koguaeg olenemata aastaajast. Teades tõde, et kõik juhtub põhjusega ja just täpselt õigel ajal ja kui Sa seda siin lugema juhtud siis.... aeg on ka Sinu korjatud võrsetest pudel siirupit teha :-). Vähese vaevaga saab mõnusa maitsesiirupi. Kui siis jah ainuke suurem väljaminek on elektrikulu ja kotike suhkrut :).

Noppisin kuusevõrsed ja panin veega keema. Seejärel kurnasin ja alles jäänud vedelikule lisasin suhkru. Olen proovinud erinevaid suhkruid aga mu lemmikuks on saanud DanSukkeri rafineerimata roosuhkur.

Keetsin pikema aja ja valmis see siirup oligi :).

Plaanin seda lisada smuutidele, morsiveele ja kasutada leivaküpsetamisel.

Mida head kuusk teeb?

*jõu ja tugevuse sümbol

*okkad sisaldavad rohkesti C- ja K vitamiini, A-provitamiine

*klorofüll ja hemoglobiin

*värsked okkad sisaldavad E-vitamiini ja karotiini, leidub mangaani, vaske, tsinki, koobaltit. Okastega on ravitud südame-, kopsu-, maksa- mao-, neeru- ja põiehaiguste ravis, hingamisteede katarride, silma- ja kõrvahaiguste ja pt haiguste korral. Kuuseoksi on kasutatud peavalu vastu – oksad tambiti peeneks, asetati kahe linase riidetüki vahele, saputati sooja vett peale ja asetati kas ümber pea või kaela.

Kuuse imeväest saad rohkem lugeda siit:

http://www.siriatma.ee/#!kuuseokkakokteil/cj43

MINA OLEN KUUSEUSKU, HAKKA SINA KA :)